Indien dit bericht niet op correcte wijze zichtbaar is, klik dan hier

____________________________________________________________________________

 

 

 

 

 


Beste lezer
We naderen het einde van het jaar, tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.

 

KERSTVAKANTIE

De meeste activiteiten van de wijkvereniging gaan ook door in de kerstvakantie. Als er uitzonderingen zijn, dan worden die tijdens de bijeenkomsten van de verschillende activiteiten en via de agenda op www.de-pionier.nl bekend gemaakt.

 

BEKERS VOOR KOFFIE OF THEE

Het zal je niet ontgaan zijn. Papieren bekers (met een plastic laagje) zijn niet meer populair. Ze dienen op basis van duurzaamheidsoverwegingen te worden vervangen door een milieuvriendelijker alternatief. Ook in het buurthuis worden deze bekers voor koffie en thee binnenkort niet meer aangeboden. Een datum is nog niet bekend. De beheerder is op zoek naar bekers zonder plastic. We raden je aan om een beker van thuis mee te nemen naar het buurthuis, als je daar koffie of thee wilt drinken.

 

REPAIRCAFÉ

Inmiddels zijn we 8 maanden actief. Ons repaircafé doet het goed. Elke morgen of avond, dat het café open is, vinden (gemiddeld) meer dan 10 bezoekers de weg naar het buurthuis. Het aantal medewerkers met technische kennis en ervaring is inmiddels zo gegroeid, dat we daarvoor een wachtlijst hebben. Inmiddels hebben we ook een deskundige dame bereid gevonden om kleding te herstellen.  

 

Als er in het huishouden iets niet meer goed werkt, dan wordt het al gauw weggedaan en nieuw gekocht. Reparatie is duur en zelf repareren kan niet iedereen. Gevolg: meer gebruik van grondstoffen en een toename van afval. De wijkvereniging wil via het repaircafé ook op milieugebied bijdragen aan een betere wereld.

 

Dus als je lief wilt zijn voor het milieu en voor je portemonnee, kom dan naar het repaircafé.  Je hebt dan grote kans, dat je apparaat of wat voor ander artikel dan ook, weer hersteld mee naar huis kan. Daarnaast geven we advies wat je verder nog kan doen, bv. een nieuw onderdeel kopen.

 

Berichten over ons repaircafé komen regelmatig in de lokale papieren en online media. Begin november verscheen er een reportage op Studio Alphen, de lokale televisie. De uitzending duurt slechts twee minuten, maar geeft een mooi beeld van hoe het er bij ons toe gaat. Heb je die gemist, klik dan HIER om de uitzending alsnog te bekijken.

https://www.studioalphen.nl/nieuws/naaimachines-en-koffiezetapparaten-krijgen-hier-een-tweede-leven/

 

Wil je meer weten over het repaircafé? Bel dan 06 3021 8067.

 

WORKSHOP EXOTISCHE SURINAAMSE KEUKEN

Het idee is een workshop, waarin we ons vertrouwd maken met het klaarmaken van buitenlandse gerechten. Denk hierbij aan Marokkaans, India’s, Mexicaans etc.

De begeleider/ster van de workshop bespreekt per sessie één recept waarin hij/zij het recept toelicht, tips geeft over de bereidings- en serveerwijze en adviseert waar de ingrediënten te koop zijn.  Aan het eind van de workshop krijgen de deelnemers de opdracht dit recept thuis klaar te maken. Bij de volgende sessie geven zij dan feedback; dat wordt besproken en dan volgt een volgend recept.

Heb je belangstelling, misschien wel zin om het te organiseren, neem dan contact met ons op. Email: info@de-pionier.nl

Je kunt ook alternatieven aandragen. Gezamenlijk koken in het buurthuis is mogelijk.

 

JUBILEUM

In augustus 2024 is het zo ver. We bestaan dan 25 jaar. We gaan iets organiseren, maar weten nu nog niet wat het wordt. Heb je ideeën hiervoor, laat het ons a.u.b. weten.

 

VACATURES

PUBLICITEIT MAKEN VOOR HET REPAIRCAFE

Dit houdt in: maken en verspreiden van folders, visitekaartjes, persberichten en andere mededelingen, op papier en online.

 

ORGANISEREN VAN NIEUWE ACTIVITEITEN

Heb je een idee of hobby en denk je dat het leuk is om daar in groepsverband inhoud aan te geven, dan kan je bij ons terecht. Het kan gaan om spel, maar ook iets kunstzinnig of qua kennis of kunde is mogelijk. Stel het aan ons voor en wie weet kunnen we iets organiseren.

 

 Overzicht van onze activiteiten

 Activiteit

dag

tijd

Activiteiteninloop o.a. rummikub

maandag

14 - 16

Biljarten

Woensdag
Donderdag

14 - 16
19 - 23

Computerclub

Dinsdag
oneven weken

14 - 16

Creatief, o.a. Wenskaarten maken

vrijdag

9 - 11

Klaverjassen

dinsdag
vrijdag

20 – 23
13.30-17

Repaircafé

3e maandag
1e woensdag

10 – 12
19.30-21.30

Speksteen bewerken

Vrijdag

14 - 16

Kleding en speelgoedbeurs

Zaterdag
2 x per jaar

14.30 - 16

Kijk voor de actuele data en tijden op onze website bij ‘Agenda’.

Voor deelname aan onze activiteiten wordt een bijdrage gevraagd van €2,50 per keer voor leden en €3,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een kop koffie of thee.
Bij de activiteiteninloop, het Repaircafé en de beurzen is de toegang gratis.

Het bestuur van de Wijkvereniging wenst alle leden, vrijwilligers, deelnemers en abonnees


 

www.de-pionier.nl    

Indien u deze nieuwsbrief (niet meer) wilt ontvangen, klik dan hier om u af/aan te melden.